Pomidorowa z ziemniakami.
Zupy to jedyne czym się najem, dziś królowa zup w innej wersji 😉.
składniki : Dowolny kawałek mięsa z kością, 1 średnia marchew, 1 korzeń pietruszki lub kilka małych, 6 - 8 ziemniaków, 1,5 łyżki majeranku, 1,5 łyżki cukru, 1 słoik pulpy pomidorowej ( mam swoją ) lub koncentrat pomidorowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 łyżka liści selera, 3 plastry korzenia selera, 2 łyżki natki pietruszki, 3 czubate łyżki śmietany 18 %.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki oraz korzenie selera, gotować do miękkości mięsa na kościach. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera, ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków. Jak już ziemniaki są miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki dodać pulpę pomidorową, majeranek oraz cukier, chwilę po gotować w międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy. Zalać zupę dodać natkę pietruszki i jeszcze chwilę zagotować.
składniki : Dowolny kawałek mięsa z kością, 1 średnia marchew, 1 korzeń pietruszki lub kilka małych, 6 - 8 ziemniaków, 1,5 łyżki majeranku, 1,5 łyżki cukru, 1 słoik pulpy pomidorowej ( mam swoją ) lub koncentrat pomidorowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 łyżka liści selera, 3 plastry korzenia selera, 2 łyżki natki pietruszki, 3 czubate łyżki śmietany 18 %.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki oraz korzenie selera, gotować do miękkości mięsa na kościach. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera, ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków. Jak już ziemniaki są miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki dodać pulpę pomidorową, majeranek oraz cukier, chwilę po gotować w międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy. Zalać zupę dodać natkę pietruszki i jeszcze chwilę zagotować.
Komentarze
Prześlij komentarz