Zupy to jedyne czym się najem, dziś królowa zup w innej wersji 😉.
składniki : Dowolny kawałek mięsa z kością, 1 średnia marchew, 1 korzeń pietruszki lub kilka małych, 6 - 8 ziemniaków, 1,5 łyżki majeranku, 1,5 łyżki cukru, 1 słoik pulpy pomidorowej ( mam swoją ) lub koncentrat pomidorowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 łyżka liści selera, 3 plastry korzenia selera, 2 łyżki natki pietruszki, 3 czubate łyżki śmietany 18 %.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki oraz korzenie selera, gotować do miękkości mięsa na kościach. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz liść selera, ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków. Jak już ziemniaki są miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki dodać pulpę pomidorową, majeranek oraz cukier, chwilę po gotować w międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy. Zalać zupę dodać natkę pietruszki i jeszcze chwilę zagotować.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
-
Dzień dobry państwu dziś na obiadek przygotowałam polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo - musztardowym niby wielkie nic a jednak obiad wy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz