Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

poniedziałek, 9 września 2019

Rosół z ziemniakami z kurczaka brojler.

Są tacy co powiedzą, napiszą fuj z ziemniakami to nie pojęte. Ja uwielbiam osobiście rosół z ziemniakami tym bardziej że wszystko swoje, warzywa, kurczak oraz ziemniaki.
 składniki : Części rosołowe z kurczaka ( ja daję kuper, część z żebrami, łapki, żołądek, wątroba, serce skrzydła i szyję ), 2 duże marchewki, 1 kawałek pora część biała, 1 gałązka selera, 3 plastry selera korzenia, 1 gałązka lubczyk - magii, 5 ziarenek ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 płaska łyżka soli, szczypta pieprzu czarnego, 1 mała cebula, 1 pęczek natki pietruszki, 1 łyżka suszonych warzyw.
 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte części rosołowe oraz wszystkie warzywa i ziela angielskie, liście laurowe oraz opaloną cebulę, zagotować. Doprawić do smaku solą oraz dodać suszone warzywa. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.Następnie wszystko gotować na bardzo wolnym ogniu tak aby tylko rosół lekko się gotował. Rosół klarowny wyjdzie tylko wtedy jeśli jest gotowany na wolnym ogniu i gotuje się co najmniej trzy godziny. Podałam z ziemniakami bo tak najbardziej mi smakuje nie pomijając że z makaronem też uwielbiam ale tylko z cieniutkimi nitkami. Uwielbiam rosół z dużą ilością warzyw i pietruszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu