Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

czwartek, 26 września 2019

Sernik biszkoptowy ( duża blacha ).

To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisywać a podam wam przepis cudownie wilgotnego sernika 😍.
 składniki na biszkopt : 6 jajek, 1,5 szklanki cukru, 1,5 szklanki mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli.
 wykonanie : Do miski dodać jajka oraz cukier i zmiksować na pulchną masę. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i również całość zmiksować do połączenia się składników.


 składniki na masę serową : 6 jajek, 1,5 szklanki cukru, 120 g margaryny, 2 łyżeczki cukier że skórką cytrynową, 1 kg twarogu w wiaderku, 3 łyżki mąki ziemniaczanej.
 wykonanie : Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę. Następnie dodać cukier ze skórką cytrynową oraz margarynę i wszystko zmiksować do połączenia się składników. Gdy już wszystko połączone dodać twaróg i mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wylać ciasto na ciasto masę twarogową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, piec około 1 godziny i 15 minut w zależności od piekarnika. Jeśli z góry będzie za mocno przypiekało można nakryć folią aluminiową. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Można polać polewą czekoladową. Ostudzony pozostawić na noc w lodówce, zajadać się na drugi dzień. Robiąc ten sernik nie spodziewałam się takiego efektu.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu