Reklama

Wyszukaj przepis

Skrzydełka pieczone z czarnuszką.

 składniki :10 szt skrzydełek kurzych, 1,5 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego, 1 łyżka przyprawy do mięsa, 0,5 płaskiej łyżki soli, 0,5 łyżki czerwonej papryki, 0,5 łyżki czarnuszki, 3 łyżki oleju, 0,5 szklanki wody.
 Umyte skrzydełka osuszyć odciąć końce.
  Dodać wszystkie przyprawy
 i dokładnie wymieszać.
 Przełożyć do naczynia żaroodpornego 
  i wstawić do piekarnika, nastawić na 200 stopni i piec godzinę co jakiś czas przekręcając skrzydełka.
  Po tym czasie dodać pół szklanki przegotowanej wody piekarnik nastawić na 250 stopni i piec jeszcze pół godziny również przekręcając skrzydełka.


 Podałam z ziemniakami oraz surówką z kapusty pekińskiej i pomidorami swoimi z majonezem.

Komentarze

Popularne posty