Skrzydełka pieczone z czarnuszką.
składniki :10 szt skrzydełek kurzych, 1,5 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego, 1 łyżka przyprawy do mięsa, 0,5 płaskiej łyżki soli, 0,5 łyżki czerwonej papryki, 0,5 łyżki czarnuszki, 3 łyżki oleju, 0,5 szklanki wody.
Umyte skrzydełka osuszyć odciąć końce.
Dodać wszystkie przyprawy
i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego
i wstawić do piekarnika, nastawić na 200 stopni i piec godzinę co jakiś czas przekręcając skrzydełka.
Po tym czasie dodać pół szklanki przegotowanej wody piekarnik nastawić na 250 stopni i piec jeszcze pół godziny również przekręcając skrzydełka.
Umyte skrzydełka osuszyć odciąć końce.
Dodać wszystkie przyprawy
i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego
i wstawić do piekarnika, nastawić na 200 stopni i piec godzinę co jakiś czas przekręcając skrzydełka.
Po tym czasie dodać pół szklanki przegotowanej wody piekarnik nastawić na 250 stopni i piec jeszcze pół godziny również przekręcając skrzydełka.
Podałam z ziemniakami oraz surówką z kapusty pekińskiej i pomidorami swoimi z majonezem.
Komentarze
Prześlij komentarz