Oj jak ja uwielbiam wątróbkę ale wiem że są tacy co jej wręcz nie cierpią 😂.
składniki : 1 kg wątroby wieprzowej, 2 łyżki czubate mąki, olej do smażenia, 1 średnia cebula, 2 szklanki wody, 1 łyżka suszonych warzyw, sól według swego smaku.
wykonanie : Wątrobę pociąć na paski dowolnej grubości, dodać mąkę i wymieszać. Na patelnię wlać olej aby zakryło dno patelni ułożyć wątrobę i smażyć z obu stron na lekko brązowy kolor. W międzyczasie do garnka wlać wodę ze składników, dodać suszone warzywa i zagotować. Ułożyć usmażoną wątrobę i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. W tłuszczu po wątrobie usmażyć cebulę na rumiano, dodać ją do duszącej się wątroby i cały czas dusić na bardzo wolnym ogniu. Gdy wątroba jest już miękka i zrobił się sos dopiero wtedy posolić według swego smaku. Obiad podałam z całymi ziemniakami oraz ogórek kiszony.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
-
Dzień dobry państwu dziś na obiadek przygotowałam polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo - musztardowym niby wielkie nic a jednak obiad wy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz