Reklama

Wyszukaj przepis

Wielki klops z jajem.

Wymyślam, wymyślam i zawsze coś tam wymyślę a dziś jest :
 składniki : 500 g mięsa mielonego wieprzowego z szynki, 4 jajka ( trzy ugotować na twardo ), 4 łyżki bułki tartej, sól i pieprz według swego smaku, 0,5 szklanki wody, olej do smażenia.
 wykonanie : Do miski przełożyć mięso mielone, dodać jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Na rękę ułożyć kawałek mięsa, położyć na nim ugotowane jajko i zrobić klops. Tak przygotowane klopsy obsmażyć na patelni z wszystkich stron na rumiano. Przełożyć usmażone do naczynia żaroodpornego wyłożone folią aluminiową, zamknąć folię. Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 190 stopni i piec 50 minut, 15 minut przed końcem podlać wodą ustawić piekarnik na 200 stopni i odkryte jeszcze podpiec. Podałam z ziemniakami oraz sos z grzybów leśnych w śmietanie i surówką z pomidora i cebuli w śmietanie.











Komentarze

Popularne posty