Reklama

Wyszukaj przepis

Fasolka po bretońsku w 30 minut.

Nie masz pomysłu na szybki obiad, pod sunę ci mój pomysł 🤔.
 składniki : 3 puszki fasolki drobnej, 1 koncentrat pomidorowy 160 g, 2 łyżki suszonych warzyw, 1,5 łyżki cukru, 200 g kiełbasy żywieckiej, szczypta ziół prowansalskich, 1 łyżka majeranku, 3 szklanki wody, 1 mały ząbek czosnku.
 wykonanie : Do garnka wlać wodę, dodać suszone warzywa i zagotować. Gdy woda już się zagotowała dodać fasolę ( wodę z fasoli odlać ), chwilę po gotować. W międzyczasie kiełbasę pokroić w drobną kostkę, dodać do gotującej się fasoli i nadal gotować na wolnym ogniu. Następnie dodać zioła prowansalskie, majeranek, cukier i doprawić do smaku solą lub przyprawą jaką kto lubi, zagotować. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i mały czosnek drobno pokrojony, zagotować. Podałam z chlebem ale można jeść kto z czym lubi.




Komentarze

Popularne posty