Z wczorajszego niesmaku że cukierki nie wyszły jak bym chciała, ugotowałam sobie pyszną zupkę.
składniki : Dowolny kawałek mięsa z kością, 2 średnie marchewki, 150 g boczku wędzonego parzonego, 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy ), 170 g grochu łuskanego połówki, 1 czubata łyżka mąki ( do zasmażki ), 1 czubata łyżka majeranku, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 czubata łyżka natki pietruszki.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe i od razu groch, gotować do miękkości ziemniaków i grochu. Jak już ziemniaki są miękkie dodać pod smażony w kostkę boczek i dodać majeranek, chwilę po gotować. Na łyżce tłuszczu z boczku podsmażyć mąkę na lekko brązowo, zalać zupę, doprawić do smaku solą lub kto czym chce i po gotować jeszcze chwilę. Na koniec dodać natkę pietruszki i zagotować. Zupka wyszła przepyszna.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Maj jak to maj pogoda nas nie rozpieszcza i często mamy przeziębienia tak jak właśnie ja obecnie na nic nie mam siły katar po pachy 😂😂😂😂...
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Dziś sobota każdy o tym wie nie ma co ukrywać, a zatem co króluje u was w czasie pory obiadowej na stole ? ja dziś przygotowałam pyszne ćwia...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz