Reklama

Wyszukaj przepis

Groszkowa.

Dziś jakoś brak weny na gotowanie i wymyślanie, kręgosłup tak mi dokucza że nie mam siły na nic.
 składniki : Dowolny kawałek mięsa ( ja mam ze swojego brojler ), 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy i wielkości ziemniaków ), 2 puszki groszku z marchewką, 1 łyżka natki pietruszki, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 łyżka suszonych warzyw, 3 czubate łyżki śmietany.
 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody, dodać umyte mięso i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskiego i liście, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać suszone warzywa doprawić do smaku solą lub kto czym ma ochotę i gotować. Następnie dodać groszek z marchewką ( wodę z groszku wylać ), zagotować. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki i zagotować. Na sam koniec gotowania dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować. Zupka wyszła przepyszna, można też zrobić jako zupę krem.





Komentarze

Popularne posty