Kuchnia domowa Agi.

Grzybowa z grzybów leśnych na serduszkach.

Jak jesień to może zupka związana z jesienią, lasem i aurą taką jakąś niewyraźną co wy na to :
 składniki : 600 g serduszek drobiowych, 15 - 20 łyżek ugotowanych lub mrożonych grzybów leśnych, 2 łyżki natki pietruszki, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1 duży liść laurowy, 4 plastry korzenia selera, 1 korzeń pietruszki lub kilka małych, 2 średniej wielkości marchewki, 6 - 8 średniej wielkości ziemniaków, 3 czubate łyżki śmietany 18 % ( u mnie z Piątnica ), szczypta pieprzu czarnego.
 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać serduszka ( ja miałam mrożone ), marchew pokrojoną dowolnie, korzenie pietruszki, oraz seler i gotować do miękkości serduszek. Gdy już serduszka są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liść laurowy, doprawić według swego smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków. Następnie dodać grzyby, zagotować. Po chwili dodać łyżkę natki pietruszki i chwilę po gotować. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę dodać szczyptę pieprzu czarnego. Zagotować przez chwilę. Pod koniec dodać resztę natki pietruszki. Zupa wyszła przepyszna i ten smak i zapach w całym domu wow.






Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Zupa buraczkowa z ziemniakami i fasolą

Co dziś macie na ząbek, u mnie zupka pyszna buraczkowa z ziemniakami i fasolą białą tak zwany barszcz ukraiński to jedna z naszych najbardzi...