Reklama

Wyszukaj przepis

Gulasz z indyka.

Czy znajdzie się miłośnik kasz ? U mnie rodzinka uwielbia kaszę każdego rodzaju czy to w zupach czy na sucho na przykład z gulaszem.
 składniki : 800 g mięsa na gulasz z indyka, 1 łyżka papryki słodkiej w proszku, 0,5 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego, 0,5 łyżki czosnku granulowanego, 0,5 łyżki przyprawy do mięsa, 4 łyżki oleju, 2 szklanki wody, 2 łyżki śmietany 18 %, 2 czubate łyżki mąki, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka suszonych warzyw ( mam swoje ).
 wykonanie : Mięso na gulasz pokroić w dowolne kawałki. Wsypać przyprawy oraz olej, wymieszać i pozostawić na pół godziny aby mięso wchłonęło przyprawy. Po tym czasie na suchą patelnię przełożyć mięso i go podsmażyć do czasu puszczenia soków. Do garnka wlać 2 szklanki przegotowanej wody dodać suszone warzywa, następnie przełożyć usmażone mięso i dusić pod przykryciem do czasu miękkości mięsa. Jak mięso jest już miękkie dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą, wlać rozprowadzoną śmietanę z mąką zalać mięso i zagotować do powstania sosu. Obiad podałam z kaszą gryczaną oraz moją surówką z chili.










Komentarze

Popularne posty