Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

sobota, 5 października 2019

Paluszki z marmoladą.

Weekend nadchodzi niech nam miło czas osłodzi. 😂🤣.
 składniki : 2 ciasta francuskie po 300 g, 1 słoik powideł śliwkowych lub innych po 300 g, 1 jajko.
 wykonanie : Gotowe ciasto francuskie przeciąć w załóż na dwa paski i w poprzek paski około 3 cm. Każdy pasek posmarować powidłami śliwkowymi zlepić 2 boki i zawijać w przeciwnym kierunku robiąc sprężynkę. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem, smarować paluszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika. Wspaniałe chrupiące paluszki dla dzieci i nie tylko.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu