Weekend nadchodzi niech nam miło czas osłodzi. 😂🤣.
składniki : 2 ciasta francuskie po 300 g, 1 słoik powideł śliwkowych lub innych po 300 g, 1 jajko.
wykonanie : Gotowe ciasto francuskie przeciąć w załóż na dwa paski i w poprzek paski około 3 cm. Każdy pasek posmarować powidłami śliwkowymi zlepić 2 boki i zawijać w przeciwnym kierunku robiąc sprężynkę. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem, smarować paluszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika. Wspaniałe chrupiące paluszki dla dzieci i nie tylko.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
sobota, 5 października 2019
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Maj jak to maj pogoda nas nie rozpieszcza i często mamy przeziębienia tak jak właśnie ja obecnie na nic nie mam siły katar po pachy 😂😂😂😂...
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Dziś sobota każdy o tym wie nie ma co ukrywać, a zatem co króluje u was w czasie pory obiadowej na stole ? ja dziś przygotowałam pyszne ćwia...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz