Kuchnia domowa Agi.

Pasta z makreli w oleju.

Czy lubicie pasty różnego rodzaju? Dziś wam jedną przygotowałam, może przypadnie wam do gustu.
 składniki : 4 puszki makreli w oleju, 1 średnia cebula, szczypta soli i pieprzu czarnego, 1 łyżka masła.
 wykonanie : Przygotować puszki z makrelą, odlać z nich olej. Do miseczki dodać drobno pokrojoną cebulę, posolić szczyptą soli i za pomocą ręki po ściskać ją aby puściła soki i zmiękła. Następnie dodać makrelę z puszki już bez oleju. Dokładnie połączyć z cebulą za pomocą widelca. Dodać masło. I również za pomocą widelca połączyć z całą resztą, dodając szczyptę pieprzu czarnego i doprawiając solą według swego smaku. Wspaniała pasta na kanapki polecam, jest smaczniejsza na drugi dzień kiedy cebula połączy się z rybą.





Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Zupa buraczkowa z ziemniakami i fasolą

Co dziś macie na ząbek, u mnie zupka pyszna buraczkowa z ziemniakami i fasolą białą tak zwany barszcz ukraiński to jedna z naszych najbardzi...