Reklama

Wyszukaj przepis

Pieczarkowa z pieczarki brunatnej.

Dziś z Elą i mężami mieliśmy ochotę na zupkę.
 składniki : 0,5 kg dowolnego mięsa ( u mnie piwoszki ), 2 średnie marchewki, 250 g pieczarki brunatnej, 2 łyżki natki pietruszki, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 3 czubate łyżki śmietany 18 %, 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy ).
 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte piwoszki oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. W międzyczasie przygotować pieczarki. Jak już ziemniaki są miękkie dodać przygotowane pieczarki, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do ich miękkości. Dodać natkę pietruszki doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i nadal gotować. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować. Zupa z tych grzybów wyszła przepyszna.




Komentarze

Popularne posty