Reklama

Wyszukaj przepis

Sos z żołądków drobiowych.

Dziś moja przyjaciółka z mężem już mnie opuszczają, zrobiłam im obiadek taki jaki lubią.
 składniki : 0,5 kg żołądków drobiowych, 1 duża marchew, 1 łyżka suszonych warzyw, 7,5 szklanki wody, 3 czubate łyżki śmietany 18 %, 1 łyżka mąki, 1 łyżka natki pietruszki, szczypta pieprzu czarnego, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy.
 wykonanie : Do garnka wlać 7 szklanek wody i dodać żołądki i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości żołądków i wyparowania wody. Następnie dodać marchew startą na tarce jarzynowej, ziela angielskie, liść laurowy oraz natkę pietruszki, jeszcze gotować na wolnym ogniu ale już bez pokrywki. Śmietanę rozrobić w pół szklanki wody i mąką, zalać żołądki dodać pieprz czarny, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, zalać żołądki, zagotować do powstania sosu. Podałam z kaszą jęczmienną oraz grzybki w occie z tego roku.



Komentarze

Popularne posty