Chleb w jajku ze śmietaną.
Kto takiego chlebka nie spróbuje niech strasznie żałuje, smaki mojego niezapomnianego dzieciństwa pamiętam do dziś.
składniki : 20 kromek czerstwego chleba, 8 jajek, 2 czubate łyżki śmietany 18%, olej do smażenia, 1 płaska łyżeczka soli.
wykonanie : Przygotować chleb. Do talerza wbić jajka, dodać śmietanę i sól. Roztrzepać za pomocą widelca. Chleb zanurzać w przygotowanym jajku. Na patelni rozgrzać olej i układać chleb który był zanurzony w jajku. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Chleb smażony w jajku i śmietanie jest bardziej pulchny serdecznie polecam.
składniki : 20 kromek czerstwego chleba, 8 jajek, 2 czubate łyżki śmietany 18%, olej do smażenia, 1 płaska łyżeczka soli.
wykonanie : Przygotować chleb. Do talerza wbić jajka, dodać śmietanę i sól. Roztrzepać za pomocą widelca. Chleb zanurzać w przygotowanym jajku. Na patelni rozgrzać olej i układać chleb który był zanurzony w jajku. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Chleb smażony w jajku i śmietanie jest bardziej pulchny serdecznie polecam.
Komentarze
Prześlij komentarz