Jajka w sosie śmietanowym.
Dziś obiadek nietypowy ale raczej nawet zdrowy, no i do przygotowania szybki jest czy skusi się jakiś zwierz? Polecam szybki obiad dla zapracowanych.
składniki : 6 jajek, 3 łyżki śmietany 18 %, szczypta suszonych warzyw, 1 łyżka natki pietruszki, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 mały liść laurowy, 0,5 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1,5 szklanki wody.
wykonanie : Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek ( ale to każdy wie ). Do garnka wlać szklankę wody, dodać masło, ziela i liść laurowy, zagotować. W pół szklanki wody rozrobić mąkę ze śmietaną, wlać do wody z masłem doprawić do smaku solą. Następnie dodać natkę pietruszki. Po chwili dodać suszone warzywa, zagotować na wolnym ogniu do powstania sosu. Na talerzu ułożyć ziemniaki i jajka. Podałam z sosem który zrobiłam oraz grzybami w sosie pomidorowym które sama robiłam.
składniki : 6 jajek, 3 łyżki śmietany 18 %, szczypta suszonych warzyw, 1 łyżka natki pietruszki, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 mały liść laurowy, 0,5 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1,5 szklanki wody.
wykonanie : Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek ( ale to każdy wie ). Do garnka wlać szklankę wody, dodać masło, ziela i liść laurowy, zagotować. W pół szklanki wody rozrobić mąkę ze śmietaną, wlać do wody z masłem doprawić do smaku solą. Następnie dodać natkę pietruszki. Po chwili dodać suszone warzywa, zagotować na wolnym ogniu do powstania sosu. Na talerzu ułożyć ziemniaki i jajka. Podałam z sosem który zrobiłam oraz grzybami w sosie pomidorowym które sama robiłam.
Komentarze
Prześlij komentarz