Kuchnia domowa Agi.

Kieszonki z pieczarkami.

Dziś się nie stresuje bo obiad wspaniały szykuje, uwielbiają go mali i duzi oraz nasze głodne brzuchy.
 składniki : 1 ciasto francuskie 300 g, 700 g pieczarek, 1 duża cebula, szczypta pieprzu czarnego, 0,5 łyżeczki soli, 1 jajko, 2 łyżki masła.
 wykonanie : Naszykować pieczarki, obrać je i pokroić. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną cebulę i ją podsmażyć. Następnie dodać pieczarki, posolić, dodać pieprz i smażyć na wolnym ogniu do wyparowania soków. Ciasto w z dłuż na dwa paski i w poprzek kwadraty po około 10 cm. Na gotowy kwadrat położyć przygotowany farsz. Po zawijać boki z każdej strony. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 minut i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia. Powiem wam że wyszły przepyszne.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuście kiszonej

Jak dziś wygląda wasze menu obiadowe ? U mnie niby zwykły a za razem smaczny obiad czyli ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuści...