Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

poniedziałek, 11 listopada 2019

Kisiel żurawinowy z bitą śmietaną i herbatnikami.

Dziś święto Niepodległości więc na szybko zrobiłam deserek.
 składniki : 2 kisiele żurawinowe po 38 g, 4 szklanki wody, 4 łyżki cukru. Dodatkowo : bita śmietana i herbatniki.

 wykonanie : Do słoika wlać szklankę wody dodać kisiele i cukier, wymieszać do połączenia się składników. Do garnka wlać trzy szklanki wody, zagotować dodać rozrobiony kisiel i zagotować. Udekorować kto czym chce. Fakt że kisiel kupny ale to przecież w niczym nie przeszkadza aby zjeść szybki deser. Czyż nie?


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu