Zachciało mi się mielonych innych niż zawsze, więc trochę poeksperymentowałam i są przepyszne mielone, aż syn pochwalił " mamo jakie one pyszne mięciutkie ".
składniki : 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 2 jajka, 2 łyżki śmietany 18 %, 7 łyżek bułki tartej, 1 płaska łyżeczka soli, 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego.
Do miski dodać wszystkie składniki.
Dokładnie je ze sobą połączyć za pomocą ręki.
Na patelnię wlać olej aby zakryć dno patelni, układać uformowane kotlety.
I smażyć z obu stron na brązowo.
Gdy już są usmażone z obu stron wlać do nich 4 - 5 łyżek wody, nakryć pokrywką i je poddusić chwilkę z obu stron. Kotlety wyszły z wierzchu chrupiące a w środku mięciutkie. Obiad podałam z ziemniakami całymi i tłuszczem od kotletów oraz mizeria.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Maj jak to maj pogoda nas nie rozpieszcza i często mamy przeziębienia tak jak właśnie ja obecnie na nic nie mam siły katar po pachy 😂😂😂😂...
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Dziś sobota każdy o tym wie nie ma co ukrywać, a zatem co króluje u was w czasie pory obiadowej na stole ? ja dziś przygotowałam pyszne ćwia...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz