Paszteciki z pasztetową.
Następny mój wymyślony pomysł, warto spróbować jest pyszne, szybkie i można się najeść. Jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć produkty.
składniki : 1 gotowe ciasto francuskie 300 g,
400 g pasztetowej we flaku,
1 średnia cebula,
szczypta soli i pieprzu,
1 jajko,
szczypta czarnuszki.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i posoloną szczyptą soli. Ostudzoną cebulę dodać do pasztetowej wyjętej z flaka. Pasztetową z cebulą i szczyptą pieprzu zgnieść widelcem na papkę. Ciasto przeciąć wzdłuż na trzy paski. I w poprzek na kwadraty jakie kto chce. Na jeden kwadrat nałożyć gotowy farsz. Nakryć drugim kwadratem. I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki. Gotowe ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać czarnuszką ( można pominąć ). Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia. Wyszła smaczna i szybka przekąska.
składniki : 1 gotowe ciasto francuskie 300 g,
400 g pasztetowej we flaku,
1 średnia cebula,
szczypta soli i pieprzu,
1 jajko,
szczypta czarnuszki.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i posoloną szczyptą soli. Ostudzoną cebulę dodać do pasztetowej wyjętej z flaka. Pasztetową z cebulą i szczyptą pieprzu zgnieść widelcem na papkę. Ciasto przeciąć wzdłuż na trzy paski. I w poprzek na kwadraty jakie kto chce. Na jeden kwadrat nałożyć gotowy farsz. Nakryć drugim kwadratem. I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki. Gotowe ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać czarnuszką ( można pominąć ). Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia. Wyszła smaczna i szybka przekąska.
Komentarze
Prześlij komentarz