Kuchnia domowa Agi.

Paszteciki z pasztetową.

Następny mój wymyślony pomysł, warto spróbować jest pyszne, szybkie i można się najeść. Jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć produkty.

 składniki : 1 gotowe ciasto francuskie 300 g,
400 g pasztetowej we flaku,
 1 średnia cebula,
 szczypta soli i pieprzu,
1 jajko,
szczypta czarnuszki.

 Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i posoloną szczyptą soli.
  Ostudzoną cebulę dodać do pasztetowej wyjętej z flaka. 
  Pasztetową z cebulą i szczyptą pieprzu zgnieść widelcem na papkę.
 Ciasto przeciąć wzdłuż na trzy paski.
  I w poprzek na kwadraty jakie kto chce.
 Na jeden kwadrat nałożyć gotowy farsz. 
 Nakryć drugim kwadratem.
  I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.
  Gotowe ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
  Posmarować roztrzepanym jajkiem.
 Posypać czarnuszką ( można pominąć ). 
 Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
 Wyszła smaczna i szybka przekąska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuście kiszonej

Jak dziś wygląda wasze menu obiadowe ? U mnie niby zwykły a za razem smaczny obiad czyli ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuści...