Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

wtorek, 5 listopada 2019

Pieczone uda i przedramię gęsi.

Dziś obiad późno ale jest lepiej późno niż wcale, ale robię pod godzinę powrotu syna ze szkoły.
 składniki : Uda gęsi i przedramienia ( mam własne gęsi ), 1 łyżka musztardy kremska ( z Kamis. Dokładnie taki smak. Dokładnie taki smak. ), 1 łyżka pieprzu cytrynowego, 4 łyżki oleju, 1 łyżka przyprawy do kurczaka.
 wykonanie : Uda i przedramię gęsi, naszykować . Następnie dodać przyprawy z opisu. Dokładnie wetrzeć w mięso i wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia całą zawartość przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką. Włożyć do piekarnika, nastawić na 200 stopni i piec 2 godziny, co jakiś czas obracając mięso. Następnie nastawić na 230 stopni i piec jeszcze 20 minut. Mięso wyszło przepyszne rozpływa się w ustach jest tak mięciutkie. Obiad podałam z ziemniakami i tłuszczem z mięsa oraz grzybki z cebulą w przecierze pomidorowym które robiłam.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu