Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

niedziela, 3 listopada 2019

Rosół ze swoim makaronem z brojlera.

Jak niedziela to i rosół, nie jest to żaden obowiązek ale jakoś tak przystało 😘.
 składniki : Porcje rosołowe z kurczaka ( u mnie skrzydła, szyja, żołądek, wątroba, skóry z piersi kurczaka ), 2 duże marchewki, 1 mała cebula, 1 mały ząbek czosnku, 1 duży lub kilka korzeni pietruszki ( mam swoją ), 4 plastry korzenia selera, 2 łyżki natki pietruszki, 2 łyżki natki lubczyk - magii, szczypta pieprzu czarnego, 5 ziarenek ziela angielskiego, 2 duże liście laurowe, kawałek pora ( zielona część ).
 wykonanie : Do garnka wlać 3 litry wody, dodać umyte mięso oraz wszystkie warzywa i opaloną cebulę. Wszystko zagotować zebrać powstałe szumowiny i gotować na bardzo wolnym ogniu około 3 godzin. Po tym czasie dodać natkę pietruszki doprawić do smaku solą lub ulubioną przyprawą w formie jarzynki i chwilę zagotować. Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i zagotować. Na koniec dodać łyżkę liści lubczyk - magii, wymieszać. Rosół podałam ze swoim makaronem i szczyptą pieprzu czarnego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu