A co powiecie na małą rozpustę 😂 może nie jest to rewelacja ale w smaku super. Polecam dla tych którzy nie lubią mocno słodkiego a lubią cynamon.
składniki : 4 łyżki cukru, 2 łyżki cynamonu, 1 ciasto francuskie 300 g, 2 łyżki masła, 1 tabliczka dowolnej czekolady ( u mnie gorzka ).
wykonanie : Do miseczki dodać cynamon i cukier. Wymieszać razem. Ciasto francuskie pociąć w z dłuż po 6,5 cm. Posmarować rozpuszczonym masłem. Następnie posypać wcześniej przygotowanym cukrem z cynamonem. Zwinąć przez długość na pół. Potem zwinąć w wężyk. Do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia na środek położyć do góry dnem miseczkę i ułożyć wężyka. Przez całą objętość blaszki. Czekoladę rozpuścić z pozostałym masłem. Wężyka wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 45 minut. Po upieczeniu udekorować rozpuszczoną czekoladą. Podawać z bitą śmietaną lub kto z czym ma ochotę.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Maj jak to maj pogoda nas nie rozpieszcza i często mamy przeziębienia tak jak właśnie ja obecnie na nic nie mam siły katar po pachy 😂😂😂😂...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz