Reklama

Wyszukaj przepis

Żeberka w pieczarkach.

Dziś na obiad są żeberka,zrobiłam je w sosie własnym z pieczarkami smakują wyśmienicie. Chyba jednak kocham męża bo lekko je przesoliłam ale po za tym są ok.
 składniki : 700 g żeberek paski, 1 łyżka suszonych warzyw, 1,5 łyżki przyprawy do żeberek, 0,5 łyżki pieprzu cytrynowego, 3 łyżki oleju, 1 szklanka wody, 300 g pieczarek.

 Żeberka podzielić na porcje.
 Dodać przyprawę do żeberek, pieprz cytrynowy i olej. 
 Wymieszać wszystko i wstawić na noc do lodówki. 
 Tuż przed przygotowaniem obiadu na patelni ułożyć żeberka.
 Obsmażyć z obu stron na rumiano. Następnie podlać wodą.
  I dusić na małym ogniu pod przykryciem.
  Gdy żeberka są już prawie miękkie dodać suszone warzywa i nadal dusić.
 Po chwili dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i smażyć już bez przykrycia.
  Do momentu aż powstanie fajny sos.
  Żeberka podałam z ziemniakami i sosem pieczarkowym z żeberek oraz surówkę z kiszonej kapusty.

Komentarze

Popularne posty