Kapuśniak.
Witam w ten zimny dzień. Jak już wiecie nie lubię marnować jedzenia. Dziś późno obiad ale jest,ponieważ musiałam trochę spraw załatwić w mieście. Na tą pogodę zupka w sam raz.
składniki : 1 litr rosołu z dnia poprzedniego,
1 litr przegotowanej wody,
400 g żeberek,
300 g kapusty kiszonej,
6 - 8 ziemniaków,
1 łyżka majeranku ( mam z Organic - Fabryka Smaku ),
1 mała łyżeczka cukru.
wykonanie : Do rosołu z dnia poprzedniego wlać litr przegotowanej wody, dodać żeberka i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości. Jak już żeberka są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobno oraz majeranek, jeśli ktoś lubi kwaśną można dodać soku z kapusty według swego uznania. Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości kapusty.
składniki : 1 litr rosołu z dnia poprzedniego,
1 litr przegotowanej wody,
400 g żeberek,
300 g kapusty kiszonej,
6 - 8 ziemniaków,
1 łyżka majeranku ( mam z Organic - Fabryka Smaku ),
1 mała łyżeczka cukru.
wykonanie : Do rosołu z dnia poprzedniego wlać litr przegotowanej wody, dodać żeberka i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości. Jak już żeberka są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobno oraz majeranek, jeśli ktoś lubi kwaśną można dodać soku z kapusty według swego uznania. Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości kapusty.
Komentarze
Prześlij komentarz