Kotlet z łopatki.
Jakby tu wam opisać hmm, powiem tyle te kotlety o wiele bardziej nam smakują niż ze schabu, nie wiem czy kogoś przekonam ale dla nas one są bardziej soczyste i pyszne. Jeśli was przekonałam zapraszam po przepis na mojego bloga.
składniki : 800 g łopatki wieprzowej chudej,
sól,
pieprz czarny,
1,5 kostki smalcu,
4 - 5 jajek ( zależy od wielkości ),
bułka tarta.
wykonanie : Mięso z łopatki wieprzowej pokroić w paski około 2 cm. Następnie rozbić tłuczkiem do kotletów, posolić i obsypać pieprzem z każdej strony. Przygotować bułkę tartą, jajka roztrzepać widelcem można jeszcze trochę posolić. Na patelni rozpuścić smalec, kotleta zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na średnim ogniu. Obiad podałam z ziemniakami oraz swoimi ogórkami korniszon.
składniki : 800 g łopatki wieprzowej chudej,
sól,
pieprz czarny,
1,5 kostki smalcu,
4 - 5 jajek ( zależy od wielkości ),
bułka tarta.
wykonanie : Mięso z łopatki wieprzowej pokroić w paski około 2 cm. Następnie rozbić tłuczkiem do kotletów, posolić i obsypać pieprzem z każdej strony. Przygotować bułkę tartą, jajka roztrzepać widelcem można jeszcze trochę posolić. Na patelni rozpuścić smalec, kotleta zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na średnim ogniu. Obiad podałam z ziemniakami oraz swoimi ogórkami korniszon.
Komentarze
Prześlij komentarz