Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

niedziela, 22 grudnia 2019

kotlet z piersi kurczaka własnego brojler.

Jak to przed świętami zakupy, załatwianie spraw. Więc obiad późno ale jest w między czasie gotowałam też kapustę wigilijną przepis podam  na pewno tylko nie wiem czy dziś czy juto ale postaram się jeszcze dziś.

 składniki : 1 kg piersi z kurczaka,
6 jajek,
bułka tarta,
1,5 kostki smalcu.
 wykonanie : Przygotować piersi z kurczaka, podzielić na części czyli pokroić na kotlety ( grubość dowolna ). Następnie każdy kotlet osobno rozbić tłuczkiem do kotletów ( ja zawsze ubijam w woreczku wtedy się nie rozpryskuje ). Przygotować bułkę tartą i jajka roztrzepać widelcem. Na patelni rozpuścić smalec, kotlety zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej i ułożyć na rozgrzanym smalcu, smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Obiad podałam z ziemniakami  oraz surówką z kiszonej kapusty.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu