Ogórkowa na kurzych łapkach.
Dziś ogórkowa pyszna i zdrowa ponieważ swoje ogórki, warzywa. Jest nietypowa bo ugotowana na kurzych łapkach, tak wiem są ludzie którzy nie na widzą kurzych łapek, moja rodzina uwielbia, robiłam nawet z łapek galaretę jest przepyszna. Ale tu mowa o ogórkowej wyszła tak pyszna że och ach było mówione.
składniki : 0,5 kg kurzych łapek,
6 - 8 ziemniaków,
2 średnie marchewki,
5 ziarenek ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
3 łyżki natki pietruszki,
1 czubata łyżka kopru,
165 g śmietany 30 %,
5 dużych ogórków,
0,5 szklanki soku z ogórków,
kawałek pora,
1 łyżeczka cukru.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte łapki kurze ( miałam z zamrażarki ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować około 20 minut do miękkości marchwi. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe oraz pokrojony por, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej starte na tarce jarzynowej ogórki oraz kwas, wczasów gdy się gotuje doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki oraz cukrem. Dodać natkę pietruszki i jeszcze gotować. Następnie wlać śmietanę trzydziestkę i zagotować zupę. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojony koper i zagotować. Mówię wam zupka wyszła przepyszna i sycąca polecam.
składniki : 0,5 kg kurzych łapek,
6 - 8 ziemniaków,
2 średnie marchewki,
5 ziarenek ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
3 łyżki natki pietruszki,
1 czubata łyżka kopru,
165 g śmietany 30 %,
5 dużych ogórków,
0,5 szklanki soku z ogórków,
kawałek pora,
1 łyżeczka cukru.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte łapki kurze ( miałam z zamrażarki ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować około 20 minut do miękkości marchwi. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe oraz pokrojony por, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej starte na tarce jarzynowej ogórki oraz kwas, wczasów gdy się gotuje doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki oraz cukrem. Dodać natkę pietruszki i jeszcze gotować. Następnie wlać śmietanę trzydziestkę i zagotować zupę. Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojony koper i zagotować. Mówię wam zupka wyszła przepyszna i sycąca polecam.
Komentarze
Prześlij komentarz