Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

wtorek, 10 grudnia 2019

Pieczarkowa na serduszkach drobiowych.

Bardzo uwielbiam pieczarki w każdej postaci tak więc dziś ugotowałam zupkę z pieczarkami bez śmietany, bo właśnie takiej nam się zachciało czystej tylko warzywa i dodatki ale to już podam w przepisie.

 składniki : 400 g serduszek drobiowych,
1 duża marchew,
 2 - 3 korzenie pietruszki,
4 ziarenka ziela angielskiego,
 2 liście laurowe,
 2 łyżki natki pietruszki,
 6 - 8 ziemniaków,
 1 liść pora,
1 łyżka liści lubczyk - magii,
 1 łyżka czubata masła.

 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i przekrojone na pół serduszka oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości serduszek. 
 Gdy serduszka są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę liść pora pokrojony oraz pokrojone liście lubczyk - magii, gotować do miękkości ziemniaków. 
 W międzyczasie zanim ugotują się do miękkości ziemniaki na patelnię dodać masło i przygotowane pieczarki, podsmażyć je do czasu wyparowania wody. 
  Jak już ziemniaki są miękkie dodać przesmażone pieczarki, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, dać ziela i liście laurowe i gotować na wolnym ogniu.
 Gdy pieczarki są w sam raz dodać natkę pietruszki i zagotować.
 Zupka wyszła bardzo smaczna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu