Dziś zupka ze swojej pulpy z pomidorów własnych którą robiłam na zimę, zupa jasna nie ma takiego żywego koloru jak z przecieru pomidorowego ale po za tym jest o wiele smaczniejsza.
składniki : Porcje z gęsi,
1 duża marchew,
1 korzeń pietruszki,
1 łyżka majeranku ( mam z Organic - Fabryka Smaku ),
1 łyżka liści lubczyk - magii,
2 łyżki natki pietruszki,
1 łyżka cukru,
2 słoiki 300 g pulpy pomidorowej,
165 g śmietany 30 %,
4 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
kawałek pora.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje rosołowe z gęsi, marchew oraz korzeń pietruszki. Wszystko gotować dokładnie tak samo jak rosół około trzech godzin do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodać pokrojony liść pora, lubczyk - magii oraz natkę pietruszki chwilę po gotować. Następnie wlać pulpę pomidorową dodać majeranek ziela angielskie oraz liście laurowe, cukier oraz doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i również zagotować. Na koniec wlać śmietanę i zagotować. Zupę podałam z ryżem bo tak sobie zażyczyła rodzinka.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
-
Dzień dobry państwu dziś na obiadek przygotowałam polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo - musztardowym niby wielkie nic a jednak obiad wy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz