Pomidorowa z ryżem.
Dziś zupka ze swojej pulpy z pomidorów własnych którą robiłam na zimę, zupa jasna nie ma takiego żywego koloru jak z przecieru pomidorowego ale po za tym jest o wiele smaczniejsza.
składniki : Porcje z gęsi,
1 duża marchew,
1 korzeń pietruszki,
1 łyżka majeranku ( mam z Organic - Fabryka Smaku ),
1 łyżka liści lubczyk - magii,
2 łyżki natki pietruszki,
1 łyżka cukru,
2 słoiki 300 g pulpy pomidorowej,
165 g śmietany 30 %,
4 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
kawałek pora.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje rosołowe z gęsi, marchew oraz korzeń pietruszki. Wszystko gotować dokładnie tak samo jak rosół około trzech godzin do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodać pokrojony liść pora, lubczyk - magii oraz natkę pietruszki chwilę po gotować. Następnie wlać pulpę pomidorową dodać majeranek ziela angielskie oraz liście laurowe, cukier oraz doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i również zagotować. Na koniec wlać śmietanę i zagotować. Zupę podałam z ryżem bo tak sobie zażyczyła rodzinka.
składniki : Porcje z gęsi,
1 duża marchew,
1 korzeń pietruszki,
1 łyżka majeranku ( mam z Organic - Fabryka Smaku ),
1 łyżka liści lubczyk - magii,
2 łyżki natki pietruszki,
1 łyżka cukru,
2 słoiki 300 g pulpy pomidorowej,
165 g śmietany 30 %,
4 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
kawałek pora.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje rosołowe z gęsi, marchew oraz korzeń pietruszki. Wszystko gotować dokładnie tak samo jak rosół około trzech godzin do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodać pokrojony liść pora, lubczyk - magii oraz natkę pietruszki chwilę po gotować. Następnie wlać pulpę pomidorową dodać majeranek ziela angielskie oraz liście laurowe, cukier oraz doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i również zagotować. Na koniec wlać śmietanę i zagotować. Zupę podałam z ryżem bo tak sobie zażyczyła rodzinka.
Komentarze
Prześlij komentarz