Reklama

Wyszukaj przepis

Wątróbka drobiowa z cebulką.

Dziś dzień miałam bardzo zalatany, wyjazd do lekarzy w Olsztynie dlatego była obiadokolacja ale wyszło pysznie i to przecież najważniejsze.

składniki : 0,5 kg wątróbki drobiowej,
  3 średnie cebule,
 sól i pieprz według swego smaku,
5 łyżek oleju,
2 łyżki mąki.
 wykonanie : Wątróbkę wymoczyć i odcedzić na durszlaku do pozbycia się wody. 
 wykonanie : Wątróbkę wymoczyć i odcedzić na durszlaku do pozbycia się wody. 
  Na patelnię wlać olej i dodać wątróbkę obsypaną mąką.
 Podsmażyć z obu stron na lekko brązowy kolor.
  Następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka.
  Smażyć do zmiękczenia cebuli na koniec smażenia posolić i popieprzyć według swego smaku.
 Wątróbkę podałam z bułką pszenną.

Komentarze

Popularne posty