Wątróbka drobiowa z cebulką.
Dziś dzień miałam bardzo zalatany, wyjazd do lekarzy w Olsztynie dlatego była obiadokolacja ale wyszło pysznie i to przecież najważniejsze.
składniki : 0,5 kg wątróbki drobiowej,
3 średnie cebule,
sól i pieprz według swego smaku,
5 łyżek oleju,
2 łyżki mąki. wykonanie : Wątróbkę wymoczyć i odcedzić na durszlaku do pozbycia się wody. wykonanie : Wątróbkę wymoczyć i odcedzić na durszlaku do pozbycia się wody. Na patelnię wlać olej i dodać wątróbkę obsypaną mąką. Podsmażyć z obu stron na lekko brązowy kolor. Następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka. Smażyć do zmiękczenia cebuli na koniec smażenia posolić i popieprzyć według swego smaku. Wątróbkę podałam z bułką pszenną.
składniki : 0,5 kg wątróbki drobiowej,
3 średnie cebule,
sól i pieprz według swego smaku,
5 łyżek oleju,
2 łyżki mąki. wykonanie : Wątróbkę wymoczyć i odcedzić na durszlaku do pozbycia się wody. wykonanie : Wątróbkę wymoczyć i odcedzić na durszlaku do pozbycia się wody. Na patelnię wlać olej i dodać wątróbkę obsypaną mąką. Podsmażyć z obu stron na lekko brązowy kolor. Następnie dodać cebulę pokrojoną w piórka. Smażyć do zmiękczenia cebuli na koniec smażenia posolić i popieprzyć według swego smaku. Wątróbkę podałam z bułką pszenną.
Komentarze
Prześlij komentarz