Reklama

Wyszukaj przepis

Szparagowa bez śmietany.

I już zupka jest gotowa bardzo fajna kolorowa, zrobiłam ją z fasolki szparagowej ze słoika którą robiłam na zimę https://swojskiejedzonko72.blogspot.com/2019/08/fasolka-szparagowa-w-soiki.html. Zupka wyszła bardzo smaczna a fasola w słoikach wyszła również dobra nie jest ani kwaśna ani śmierdząca jak to mi pisali na stronce tutaj macie dowód że nawet się nie rozwala w czasie gotowania.

 składniki : Dowolny kawałek mięsa ( u mnie skrzydełka z brojlera ),
1 średnia marchew,
1 łyżka liści pora,
3 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
1 słoik litrowy fasolki szparagowej lub świeżej,
6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy ),
2 łyżki świeżej natki pietruszki.
 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać dowolny kawałek mięsa oraz marchew pokrojona dowolnie. Gotować do miękkości mięsa. Jak już mięso jest miękkie doprawić ulubioną przyprawą z solą następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie, liście laurowe i por. Gotować do miękkości ziemniaków.
 W czasie gdy zupa z ziemniakami się gotuje przygotować fasolkę szparagową, przelać ją na durszlak można pokroić na mniejsze kawałki. Jak ziemniaki są już miękkie dodać przygotowaną fasolkę i chwilkę ją pogotować na bardzo wolnym ogniu.

Gdy już fasolka jest podgotowana dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i zagotować. Jeśli ktoś sobie życzy można dodać śmietanę, my chcieliśmy czystą bez śmietany.
 Zupa wyszła bardzo smaczna można zajadać ją z chlebem lub bułką kto jak lubi.


Komentarze

Popularne posty