Reklama

Wyszukaj przepis

Zupa z kapusty pekińskiej

I już zupka jest gotowa, bardzo smaczna wyjątkowa. Miałam dziś na taką chęć czas ją w końcu zacząć jeść.

składniki: 

2 dowolne kości na zupę, 
1 duża marchew, 
250 g kapusty pekińskiej, 
3 korzenie pietruszki, 
4 ziarenka ziela angielskiego, 
1 liść laurowy, 
1 łyżka natki pietruszki,
 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy i wielkości ziemniaków ), 
1,5 łyżki kopru, 
3 łyżki śmietany 18%

wykonanie:

Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i korzenie pietruszki, gotować do miękkości mięsa. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, natkę pietruszki oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i chwilę po gotować do miękkości białych części. Gdy kapusta jest już dość miękka dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy i koper. Zagotować. Zupa wyszła bardzo smaczna. Można ją podać z pieprzem kolorowym tak jak u mnie






Komentarze

Popularne posty