Zupa z kapusty pekińskiej
I już zupka jest gotowa, bardzo smaczna wyjątkowa. Miałam dziś na taką chęć czas ją w końcu zacząć jeść.
składniki:
wykonanie:
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i korzenie pietruszki, gotować do miękkości mięsa. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, natkę pietruszki oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i chwilę po gotować do miękkości białych części. Gdy kapusta jest już dość miękka dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy i koper. Zagotować. Zupa wyszła bardzo smaczna. Można ją podać z pieprzem kolorowym tak jak u mnie
Komentarze
Prześlij komentarz