składniki:50 dag mąki,1/2 szklanki cukru,2 jajka,2-4 łyżki gęstej śmietany,1 łyżka octu,1 łyżeczka sody,1 łyżeczka proszku do pieczenia.
wykonanie:wszystkie składniki zagnieść wyrobić ciasto,wyłożyć na stolnicę,rozwałkować na grubość około 2 cm,szklanką wycinać kółka,nakładać dżem (ja użyłam z dzikiej róży) ,zaklejać pierożki i smażyć na głębokim tłuszczu,po usmażeniu posypać cukrem pudrem.Można zrobić podwójną porcję jest więcej.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
wtorek, 13 sierpnia 2019
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
-
Dzień dobry państwu dziś na obiadek przygotowałam polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo - musztardowym niby wielkie nic a jednak obiad wy...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz