Ciasto jest bardzo smaczne, rozpływa się w ustach.
składniki: 3 jajka,1 szklanka cukru,3/4 szklanki oleju,1,5 szklanki mąki,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli,650 g już startych jabłek,1 galaretka dowolna 75 g (dałam pomarańczową).
wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę,Dodać resztę składników z opisu, zmiksować.Starte jabłka wymieszać z suchą galaretką, dokładnie wymieszać.Na blaszkę 26 x 26 wyłożoną papierem do pieczenia wylać większą część ciasta,Na ciasto wyłożyć jabłka z galaretką,Następnie na jabłka łyżką wylać resztę ciasta (6 - 8 łyżek).Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 50 minut, na początku po 25 minutach nakryć folią aluminiową i piec resztę czasu jak w opisie (całość pieczenia 50 minut w zależności od piekarnika).Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz