Reklama

Wyszukaj przepis

Jarzynowa.

Kto nie lubi zup ? Chyba nie ma takiej osoby. Ja dziś się hartuję i pyszną zupkę gotuje, uwielbiają ją duzi i mali. Zupą o wiele bardziej się na jadamy niż drugim daniem.
  składniki: 1 dowolny kawałek mięsa z kością,
 6 - 8 ziemniaków,
 400 g mieszanki warzywnej,
1 łyżka liści lubczyk - magii,
2 łyżki kopru,
2 łyżki natki pietruszki,
3 łyżki śmietany,
4 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe.

 Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso i gotować do jego miękkości.
 Gdy mięso jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe i gotować do miękkości ziemniaków.
 Następnie dodać mieszankę warzywna i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie.
  Po tym czasie dodać koper.
  Po chwili liście lubczyk - magii i natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.
 Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.
 Zalać zupę rozprowadzoną śmietaną.
  Chwilę pogotować do połączenia się śmietany z zupą. Zupka wyszła przepyszna polecam serdecznie.

Komentarze

Popularne posty