Jarzynowa.
Kto nie lubi zup ? Chyba nie ma takiej osoby. Ja dziś się hartuję i pyszną zupkę gotuje, uwielbiają ją duzi i mali. Zupą o wiele bardziej się na jadamy niż drugim daniem.
składniki: 1 dowolny kawałek mięsa z kością,
6 - 8 ziemniaków,
400 g mieszanki warzywnej,
1 łyżka liści lubczyk - magii,
2 łyżki kopru,
2 łyżki natki pietruszki,
3 łyżki śmietany,
4 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe.
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso i gotować do jego miękkości. Gdy mięso jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe i gotować do miękkości ziemniaków. Następnie dodać mieszankę warzywna i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie dodać koper. Po chwili liście lubczyk - magii i natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy. Zalać zupę rozprowadzoną śmietaną. Chwilę pogotować do połączenia się śmietany z zupą. Zupka wyszła przepyszna polecam serdecznie.
składniki: 1 dowolny kawałek mięsa z kością,
6 - 8 ziemniaków,
400 g mieszanki warzywnej,
1 łyżka liści lubczyk - magii,
2 łyżki kopru,
2 łyżki natki pietruszki,
3 łyżki śmietany,
4 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe.
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso i gotować do jego miękkości. Gdy mięso jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe i gotować do miękkości ziemniaków. Następnie dodać mieszankę warzywna i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie dodać koper. Po chwili liście lubczyk - magii i natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy. Zalać zupę rozprowadzoną śmietaną. Chwilę pogotować do połączenia się śmietany z zupą. Zupka wyszła przepyszna polecam serdecznie.
Komentarze
Prześlij komentarz