Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

piątek, 3 stycznia 2020

Babeczki z masą krówka.

Ha ha jak to mówią? " Robota lubi głupiego " ja głupia nie jestem ale robić i eksperymentować lubię owszem a zwłaszcza jak wyjdzie. Powiem tak wyszły dość fajne lecz suche, ale do kawy lub gorącego kakao nadają się wyśmienicie. Są szybkie w wykonaniu a w zjadaniu jeszcze szybsze. Dzieciaki jak się dopadły to z 24 sztuk ocalało zaledwie 5 sztuk, podejrzewam że za chwilę nie będzie ani jednej 😂. Ale co tam niech im idzie na zdrowie.

 składniki : 2 szklanki - kubek z arcoroc mąki pszennej,
3 jajka,
 3/4 szklanki mleka,
 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia,
1 puszka 460 g masy krówka lub inny smak ( z Bakalland ).

 wykonanie : Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, masę oraz mleko. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Foremkę do babeczek zapełnić papierowymi foremkami i łyżką nałożyć przygotowane ciasto po 1,5 łyżki ciasta na jedną foremkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 25 - 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia i suchego patyczka. Postawić do całkowitego ostygnięcia wtedy lepiej jest wyjąć z foremek. Można posypać cukrem pudrem lub udekorować kto czym ma ochotę. Tak jak pisałam są suche ale pyszne jednym słowem eksperyment się udał. Są suche ale wystarczy dodać około pół szklanki oleju i będą dobre.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu