Reklama

Wyszukaj przepis

Gulasz z serduszek drobiowych w sosie

Miałam dziś nic nie wstawiać bo znowu powstała na Facebooku beka z jedzenia wyśmiewają ludzkie jedzenie, moje też już zdążyli ukraść i wyśmiać ale mam ich w głębokim poważaniu robię to co kocham po mimo że jestem krawcową uwielbiam gotować i dzielić się tym z ludźmi którzy chcą uczyć się taniego gotowania. Dziś jakoś nie mam natchnienia na nic ale obiad przygotowałam i rodzina z chęcią go zjadła

składniki:

700 g serduszek drobiowych,
2 czubate łyżki kopru,
0,5 łyżki liści lubczyk - magii,
0,5 łyżki natki pietruszki,
3 ziarenka ziela angielskiego,
1 liść laurowy,
1 czubata łyżka mąki,
165 g lub 1 mała śmietana,
2,5 łyżki suszonych warzyw,
0,5 łyżki ulubionej przyprawy z solą.

wykonanie:

Przygotować serduszka umyć je i po przekrajać na pół, do garnka dodać serduszka, suszone warzywa oraz 5 szklanek wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości serduszek oraz wyparowania części wody

Gdy już wyparuje część wody dodać koper i doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą, gotować taki długo aż pozostanie 1,5 szklanki wody. W miedzy czasie śmietanę rozrobić z mąką zalać serduszka i gotować na bardzo wolnym ogniu

Gdy już powoli robi się niezbyt gęsty sos dodać liście lubczyk - magii i jeszcze chwilę pogotować aż zrobi się sos taki jak będzie wam pasował (ja zrobiłam niezbyt gęsty aby był do ziemniaków )


Obiad podałam z ziemniakami oraz grzybami które robiłam na zimę. Opieńki w przecierze pomidorowym


Komentarze

  1. Anonimowy22/1/20 18:20

    Pani Agnieszko, zaglądam na Pani bloga dość często i z kilku pomysłów już skorzystałam. Gotuje Pani bardzo fajne, proste potrawy, którym sprosta nawet początkująca kucharka. Proszę nie przejmować się krytyką i niech dalej dzieli się Pani pasją do gotowania. Kto będzie chciał, skorzysta. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty