Reklama

Wyszukaj przepis

Zupa z kapusty pekińskiej i koncentratem pomidorowym

Witajcie kochani dziś przygotowałam dla was pyszną zupkę z dodatkiem kapusty pekińskiej i przecieru pomidorowego, jeżeli jesteście zupo - maniakami to to ten przepis na pewno przypadnie wam do gustu, może to nic wielkiego zupa jak zupa ale moim zdaniem jest to najlepsza i najfajniejsza zupa jaką do tej pory ugotowałam a że mój mąż gustuje w zupach i jedząc ją pochwalił czyli musi być smaczna. Nie jestem z tych osób które się przechwalają broń boże po prostu z wielką przyjemnością podzielę się z wami moim osobistym przepisem, zechcecie to skorzystacie jeśli nie to trudno nic na siłę ale jeśli ktoś spróbuje to na pewno nie pożałuje

składniki:

3 podudzia kurczaka lub inny rodzaj mięsa,
6 ziemniaków,
2 łyżki suszonej włoszczyzny,
300 g kapusty pekińskiej,
5 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
2 - 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
1 średnia marchew,
1 koncentrat pomidorowy 190 g,
1 łyżka majeranku,
1 łyżeczka cukru,
1 płaska łyżka suszu natki pietruszki,
1 łyżka świeżej natki pietruszki

wykonanie:

Do garnka wlać dwa litry wody dodać umyte podudzia kurczaka lub dowolne mięso z kością kto jakie lubi oraz marchew pokrojoną dowolnie, zagotować i zmniejszyć gaz aby całość wolno się gotowała, w czasie gotowania dodać suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liście laurowe chwilę pogotować a następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i całość na wolnym ogniu gotować do miękkości ziemniaków

Jak już ziemniaki w wywarze mięsno - warzywnym są miękkie wtedy dodać kapustę pekińską drobno pokrojoną zamieszać i chwilę pogotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy kapusta w zupie jest już miękka wtedy dodać cały koncentrat pomidorowy oraz łyżeczkę cukru jeżeli ktoś nie lubi kwaskowatych zup wtedy dodać pół koncentratu, zagotować i dodać majeranek chwilę pogotować na bardzo wolnym ogniu


W trakcie gotowania się zupy na bardzo wolnym ogniu dodać mrożoną lub świeżą natkę pietruszki i nadal chwilę pogotować, wyłączyć gaz i wsypać suszoną natkę pietruszki zamieszać i pozostawić przez chwilę aby zupa przeszła zapachem dodanej suszonej natki pietruszki, zupa bardzo ładnie pachnie w czasie gotowania


Pyszną i aromatyczną zupkę podałam z kawałkami gotowanego mięsa w zupie. Wyszła tak smaczna i kwaskowata jaką lubię taki ' Ala kapuśniak z dodatkiem koncentratu pomidorowego, serdecznie polecam dla uwielbiających zupy i nie tylko naprawdę będziecie zachwyceni jej smakiem i aromatem

Komentarze

Popularne posty