wykonanie: Mięso pokroić w plastry dowolnej grubości, następnie tłuczkiem do kotletów ubić jak schabowego posolić i posypać pieprzem.Na patelnię dodać olej z opisu i smażyć plastry z obu stron na lekko brązowy kolor.Gdy już usmażone są plastry do garnka dodać wodę z opisu oraz suszone warzywa ułożyć usmażone plastry i dusić pod przykryciem do całkowitej miękkości mięsa,W międzyczasie dodać natkę pietruszki i doprawiając do smaku ulubioną przyprawą.Gdy zostanie około 1,5 szklanki wody z duszenia, rozrobić śmietanę z mąką i odrobiną wywaru tak aby nie było grudek, zalać mięso, zagotować.Podałam z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty. Mięso rozpływało się w ustach.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Dziś sobota każdy o tym wie nie ma co ukrywać, a zatem co króluje u was w czasie pory obiadowej na stole ? ja dziś przygotowałam pyszne ćwia...
-
Maj jak to maj pogoda nas nie rozpieszcza i często mamy przeziębienia tak jak właśnie ja obecnie na nic nie mam siły katar po pachy 😂😂😂😂...
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz