Reklama

Wyszukaj przepis

Ciasto 3 - bit.

składniki : 60 sztuk herbatników, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe po 40 g, 1 margaryna, śmietanka 30 - 36 procentowa ( można też użyć śmietanki śnieżki w proszku ), 2 łyżki cukru, masa krówkowa orzechowa 400 g, 1 łyżka cukru pudru.
wykonanie : Warstwę ciastek ułożyć w blaszce 32 * 23, na ciastka masę krówkową orzechową, na masę ciastka a na ciastka budyń, budyń musi być gęsty na dwa opakowania budyniu 2 szklanki mleka. Ugotować budyń, ostudzić i zmiksować z margaryną oraz dwoma łyżkami cukru. Wyłożyć budyń i nakryć ciastkami. Następnie ubić śmietanę z cukrem pudrem. Na wierzch śmietany zetrzeć czekoladę. Pozostawić na noc w lodówce. Zrobiłam te ciasto na imieniny męża Jana.

Komentarze

Popularne posty