Ciasto salceson
składniki:
4 jajka,1 szklanka cukru,2 szklanki mąki,1 szklanka oleju,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody,1 łyżeczka kakao,1 łyżeczka cynamonu, 5 szt. dużych jabłek.
wykonanie:
wykonanie:
Jajka całe zmiksować z cukrem na pulchną masę, Dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, sodę kakao i cynamon wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Jabłka obrać oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, wymieszać z ciastem łyżką. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć. Ciasto wstawić do zimnego piekarnika, nastawić na 180 stopni i piec 30 minut po tym czasie nakryć folią aluminiową i piec jeszcze 25 minut. Zdjąć folię i podpiec jeszcze 20 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz