Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

piątek, 23 sierpnia 2019

Czarnina.

 Powiem tak w zamrażarce skończyło się mięso kacze, te na podwórku jeszcze małe a że bardzo zachciało mi się więc ugotowałam inaczej i wyszła mega smaczna :
 składniki : 8 skrzydełek kurzych, 2 duże marchewki, 1 liść pora, 1 gałązka selera, 4 gałązki natki pietruszki, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 gałązka lubczyk - magii, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 1,5 szklanki kaczej krwi, ocet i cukier według swego uznania, 1 łyżka mąki.
wykonanie : Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać umyte i oczyszczone skrzydełka oraz wszystkie warzywa z opisu. Od zagotowania się rosołu gotować na wolnym ogniu. Gdy skrzydełka są już miękkie, krew rozrobić z mąką zalać rosół zwiększając gaz i cały czas mieszając zagotować aby nie było grudek, dodać według swego smaku ocet i cukier. Co niektórzy nie na widzą tej zupy ja uwielbiam i nie wzrusza mnie to jeśli ktoś napisze fuj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu