Reklama

Wyszukaj przepis

Kapusta kiszona z kaszą jęczmienną na oleju

Składniki: 2,5 kg kapusty kiszonej,5 szklanek wody,2 łyżki majeranku,1 szklanka kaszy jęczmiennej,1,5 łyżeczki przyprawy z dodatkiem soli,1 łyżeczka cukru,pół szklanki oleju,1 średnia cebula,1 mały ząbek czosnku.

wykonanie: 
Do garnka wlać wodę z opisu oraz drobno pokrojoną kapustę kiszoną, gotować do miękkości kapusty (ja nie obgotowuję uwielbiam kwaśną). Gdy kapusta jest już miękka dodać kaszę i również gotować do miękkości kaszy. Następnie dodać majeranek przyprawę z dodatkiem soli, czosnek drobno pokrojony i gotować na wolnym ogniu. Na patelnię wlać olej z opisu dodać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażyć ją na brązowo, usmażoną cebulę wlać do kapusty zagotować. Uwielbiam ten sposób kapusty.

Komentarze

Popularne posty