Reklama

Wyszukaj przepis

Koperkowa na ogonkach

składniki : 

2 spore ogonki wieprzowe, 
6 - 8 ziemniaków w zależności od gęstości kto jaką lubi, 
2 czubate łyżki koperku, 
1 duża marchew, 
3 ziarenka ziela angielskiego, 
1,5 liścia laurowego, 
1 mała śmietaną 18 %, 
ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 
0,5 łyżki natki pietruszki

wykonanie : 

Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i pokrojone na części ogonki wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości ogonów. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać koperek, zagotować. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować. Na koniec dodać natkę pietruszki. Podałam ze szczyptą świeżo zmielonym pieprzem kolorowym


Komentarze

Popularne posty