składniki : 2 spore ogonki wieprzowe, 6 - 8 ziemniaków w zależności od gęstości kto jaką lubi, 2 czubate łyżki koperku, 1 duża marchew, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1,5 liścia laurowego, 1 mała śmietaną 18 %, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 0,5 łyżki natki pietruszki.
wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i pokrojone na części ogonki wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości ogonów. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać koperek, zagotować. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować. Na koniec dodać natkę pietruszki. Podałam ze szczyptą świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz