Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

niedziela, 11 sierpnia 2019

Golonki indycze bez kości zapiekane z kalafiorem.

 składniki : 3 golonki indycze, 1 łyżka przyprawy Delikat, szczypta pieprzu kolorowego, 0,5 łyżki przyprawy pomidorki ziołowe z czosnkiem, 0,5 łyżki ulubionej przyprawy w formie jarzynki, 4 łyżki oleju, 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej, 3/4 - te szklanki wody, 200 g kalafiora.
wykonanie : Od golonek indyczych oddzielić kość, pokroić na dwie części, obsypać składnikami z opisu wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 15 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po godzinie podlać przegotowaną wodą dodać kalafior i piec jeszcze pół godziny w 250 stopniach, co jakiś czas obracając mięso. Podałam z kaszą jęczmienną oraz surówką z pomidora i serem mozzarellą. Mięso wyszło pyszne i kruche.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu