Golonki indycze bez kości zapiekane z kalafiorem
składniki:
3 golonki indycze,
 1 łyżka przyprawy Delikat, 
szczypta pieprzu kolorowego, 
0,5 łyżki przyprawy pomidorki ziołowe z czosnkiem, 
0,5 łyżki ulubionej przyprawy w formie jarzynki, 
4 łyżki oleju, 
1 łyżka papryki czerwonej słodkiej, 
3/4 - te szklanki wody, 
200 g kalafiora
wykonanie:
Od golonek indyczych oddzielić kość, pokroić na dwie części, obsypać składnikami z opisu wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 15 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po godzinie podlać przegotowaną wodą dodać kalafior i piec jeszcze pół godziny w 250 stopniach, co jakiś czas obracając mięso. Podałam z kaszą jęczmienną oraz surówką z pomidora i serem mozzarellą. Mięso wyszło pyszne i kruche


Komentarze
Prześlij komentarz