Reklama

Wyszukaj przepis

Golonki indycze bez kości zapiekane z kalafiorem.

 składniki : 3 golonki indycze, 1 łyżka przyprawy Delikat, szczypta pieprzu kolorowego, 0,5 łyżki przyprawy pomidorki ziołowe z czosnkiem, 0,5 łyżki ulubionej przyprawy w formie jarzynki, 4 łyżki oleju, 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej, 3/4 - te szklanki wody, 200 g kalafiora.
wykonanie : Od golonek indyczych oddzielić kość, pokroić na dwie części, obsypać składnikami z opisu wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 15 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po godzinie podlać przegotowaną wodą dodać kalafior i piec jeszcze pół godziny w 250 stopniach, co jakiś czas obracając mięso. Podałam z kaszą jęczmienną oraz surówką z pomidora i serem mozzarellą. Mięso wyszło pyszne i kruche.

Komentarze

Popularne posty