Reklama

Wyszukaj przepis

Mazurek



składniki: 2 szklanki mąki,0,5 szklanki cukru,1 jajko + 1 jajko do posmarowania mazurka,150 g margaryny tortowej.

wykonanie: Z 1,5 szklanki mąki i reszty składników wyrobić ciasto, dodać jeszcze pół szklanki mąki i wyrabiać na gładkie ciasto, gdy już nie klei się do rąk jest gotowe.Na wysypanej mąką stolnicy, uformować dowolny mazurek. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć uformowany mazurek, posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni przez 25 - 30 minut do ładnego zarumienienia - złotego koloru.Dekoracja kto jaką chce, u mnie masa kajmakowa o smaku tiramisu, maczek od Cykoria. Gotowanie Jest Proste oraz kolorowa posypka od Dr. Oetker Polska.

Komentarze

Popularne posty