Reklama

Wyszukaj przepis

Mój przepis na sos do spaghetti


składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowego z szynki,7 łyżek swojskiego keczupu z dyni,szczypta ziół prowansalskich,ulubiona przyprawa,2,5 szklanki wody,1 duża cebula czerwona,6-7 łyżek oleju,1 ząbek czosnku,1 koncentrat pomidorowy 160 g.
wykonanie: Na dużą patelnię wlać olej z opisu dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć.Następnie dodać mięso mielone i także podsmażyć.Gdy mięso jest już podsmażone dodać swojski keczup, dokładnie wymieszać,Następnie dodać wodę z opisu i dusić na wolnym ogniu, dodając zioła i doprawić według swego smaku,Dodać również drobno pokrojony czosnek.Po chwili dodać koncentrat i nadal dusić na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa.Podałam z makaronem spaghetti oraz żółtym serem startym na małej tarce jarzynowej.

Komentarze

Popularne posty