Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

czwartek, 8 sierpnia 2019

Przedramię indycze pieczone

składniki: 3 sztuki przedramienia indyczego,1 łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego,1 łyżka przyprawy Delikat,1 łyżka ulubionej przyprawy w formie jarzynki,4 łyżki oleju,0,5 łyżki papryki wędzonej,1 szklanka wody.


wykonanie: Przedramienia umyć osuszyć i obsypać przyprawami, wszystko dokładnie wetrzeć w mięso, odstawić na pół godziny aby przyprawy wchłonęły w mięso.Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika.Nastawić na 200 stopni i piec godzinę, następnie piekarnik nastawić na 250 stopni i piec kolejną godzinę w międzyczasie podlewając wodą i okręcając co jakiś czas mięso.Podałam z młodymi ziemniakami sosem z mięsa oraz surówką z kapusty białej, pomidora i śmietany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu